Clienți și evaluare


1. Înregistrarea clienților tăi în PsihoProfile

În secțiunea CLIENTI (vezi în bara de sus!) trebuie să introduci datele persoanelor pentru care vrei să faci evaluarea psihologică, cu opțiunea «Adaugă persoană nouă»  (în dreapta!).
Dacă vrei să grupezi mai multe persoane (grup ”Consiliere”; grup ”Personal medical” etc.), mai întâi introduci datele grupului/ organizației cu opțiunea «Adaugă companie/ grup nou». Practic creezi un director  în care vei grupa persoanele pe care le vei înregistra și evalua. Dacă ai deja mai multe persoane care aparțiun unui grup sau organizație, le poți grupa și mai târziu, dând clic pe numele fiecăreia dintre ele și apoi pe ”Editează”,  alegând numele grupului din care vrei să facă parte, de la opțiunea ”Grup”.
La introducerea datelor persoanelor care vor fi evaluate este obligatoriu sa precizezi «Ocupația COR» (se listează automat când începi să scrii numele ocupației, cu diacritice!) deși în firma denumirea postului poate fi alta (denumire pe care o poți trece opțional trece la «Ocupație»). 
Atenție: notează corect anul în care s-a născut persoana evaluată și, înainte de a salva datele, mai verifică încă o dată dacă anul nașterii a fost înregistrat corect! Este cea mai frecventă eroare care apare când sunt  generate rapoartele! De exemplu dacă rămâne setat anul curent, algoritmul de calcul nu găsește un etalon pentru aceste interval de vârstă (persoane cu vârsta de su un an!).
 
2. Alegerea modului în care clienții vor răspunde la chestionare

În secțiunea  «EVALUARE» (tot în bara de sus!) trebuie să bifezi căsuța din fața persoanei/ persoanelor pe care vrei să le evaluezi (numele acelor persoane vor apărea automat în dreapta sus) și să alegi opțiunea « Completează chestionare » (tot in dreapta sus, sub numele persoanei selectate). Din lista care apare,  selectezi acronimul chestionarului dorit  (Big Five©plus,  DA12profileSM etc.) si apoi bifezi una dintre opțiunile de mai jos.
  • «Trimite» - dacă ai înregistrat o adresă de e-mail pentru acea persoană și vrei să îi trimiți o invitație și un link prin e-mail (pentru a completa chestionarul în birou la ea/ acasă)!  Îți recomandăm să folosești în special opțiunea «Trimite» (invitație prin e-mail) mai ales pentru chestionarele lungi, pentru că, chiar dacă se întrerupe completarea chestionarului (accidental sau datorită oboselii/ plictiselii), dând din nou clic pe link-ul primit prin e-mail, se ajunge la ultima întrebare la care s-a răspuns, informațiile salvându-se în timp real.
  • «Deschide»  - daca vrei să fie completat chestionarul pe loc, pe acel computer, tabletă sau smartphone pe care s-a inițiat evaluarea.
  • «Introdu răspunsuri» - dacă a fost completată deja versiunea imprimată a chestionarului și vrei să introduci răspunsurile persoanei evaluate. Pentru fiecare instrument în parte, versiunile pentru imprimare (creion-hârtie) le poți găsi în secțiunea ”METODOLOGIE”, după ce dai clic pe denumirea fiecărui instrument, în partea dreaptă a descrierii lui sintetice, alături de exemplele de Rapoarte de evaluare/ consiliere, extrase din Manual probei, Foi de răspuns, Detalii pentru cercetare etc. Dând clic pe ” «Introdu răspunsuri»  va apărea un tabel, deasupra căruia vei avea instrucțiunile de introducere a răspunsurilor bifate pe chestionar. După transferul răspunurilor de pe chestionarul imprimat, dacă nu apare mesajul ca ”Datele au fost salvate”, după ce dai clic pe «Salvează», trebuie să verifici dacă nu ai lăsat căsuțe necompletate,  la care nu ai bifat o variantă de răspuns (de regulă aceste întrebări apar marcate cu un chenar roșu).
 
După ce un chestionar a fost completat,  în secțiunea  «EVALUARE» va apărea numele acelui chestionar în dreapta-jos, sub numele si datele persoanei evaluate, la rubrica „Teste finalizate” iar în « SINTEZĂ», pe prima pagină, va apărea mesajul „X-lescu a finalizat testul Z”.
 
3. Generarea Raportului de evaluare psihologică/ consiliere.

Daca vrei sa vezi sau sa salvezi la tine în computer  RAPORTUL DE EVALUARE PSIHOLOGICĂ, te duci tot in secțiunea «EVALUARE», bifezi persoana pentru care vrei să generezi raportul (iți va apărea pe coloana din dreapta datele despre acea persoană, inclusiv faptul că a completat/ sau nu chestionarul), după care dai clic pe «Generează rapoarte chestionare»). Din fereastra care se va deschide, vei selecta inventarul de personalitate pentru care vrei raportul, opțiunea «evaluare» și apoi «Generează», pentru a obține, în Word, fișierul cu profilul psihologic al persoanei evaluate. În acest document poți face modificări ale textului (nu și a valorilor grafice obținute), poți sublinia sau marca datele importante și poți formula concluziile finale …
Pentru a genera RAPORTUL DE CONSILIERE (accesibil pentru toate instrumentele PsihoProfile, mai puțin pentru cele clinice sau cele vocaționale), urmezi tot etapele de mai sus, bifând însă la rubrica «Scopul evaluării», opțiunea «consiliere» înainte de a da clic pe butonul «Generează». Vei obține un raport similar celui de evaluare (Raport de consiliere psihologică) în care în rubrica ”Sugestii de consiliere” (pagina 5 sau 6) vei găsi câteva sugestii, direcții de acțiune utile pentru activitatea de consiliere a persoanei evaluate.
Generarea celor două tipuri de rapoarte poate fi realizată și dând clic pe codul chestionarului completat din secțiunea „Teste finalizate” (în dreapta jos, după bifarea numelui persoanei evaluate).
 
4. Dacă apar probleme sau ai sugestii de optimizare a PsihoProfile ...

Dacă ceva nu merge așa cum te-ai fi așteptat sau ai o sugestie de îmbunătățire a PsihoProfile, te rugăm să descrii problema apărută sau să formulezi sugestii de optimizare pe prima pagina a PsihoProfile (SINTEZĂ) în secțiunea «Feedback online»  (în dreapta). Dacă apar erori, te rugăm să descrii: (1) ce tip de Windows si de MS Office / Word folosești; (2) când apare eroarea (după care succesiune de clic-uri /comenzi apare) și (3) ce fel de eroare apare (ce mesaj apare). Avem nevoie de aceste informații pentru a remedia rapid problema (mesajul va ajunge la cei care asigura mentenanța software a PsihoProfile).
 
  5. Mai multe informații ...

Mai multe informații despre facilitățile PsihoProfile, modul de înregistrare a clienților și variante de realizare a evaluărilor în PsihoProfile găsești în ”Manualul de utilizare PsihoProfile de pe prima pagină (”Sinteză”).
 


Înapoi